Met handige contactpersonen binnen MDB sneller specialistische kennisvragen stellen
 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌
Nieuwsbrief MDB
8 juli 2022  |  Online bekijken  |  Afmelden
MDB
Op de hoogte blijven
Hierbij ontvangt u de nieuwsbrief van MDB. Een aantal keer per jaar brengen wij u op de hoogte over ons materieel en diensten. 
Wilt u de nieuwsbrief niet langer ontvangen meld u dan af bovenin of onderin in deze nieuwsbrief. 
Nieuw! TBI Watch
Voor het tijdelijk beveiligen van de bouwplaats en andere terreinen heeft MDB, samen met Croonwolter&dros, de zogenaamde TBI Watchmast ontwikkeld.

De masten hebben een handig formaat en zijn eenvoudig op te zetten waardoor het systeem snel werkzaam is. De software en verbindingen zijn voorgeprogrammeerd en moeten alleen op de locatie worden afgestemd. Samen met de klant wordt een cameraplan opgesteld en afspraken vastgelegd.

MDB biedt het volledige pakket aan: van plaatsing tot en met de alarmopvolging. Het product en de diensten voldoen aan de EN 50518.
 
Waardestromen binnen MDB, gemak voor u! 
MDB heeft mei 2021 haar organisatie gekanteld van afdelingen naar waardestromen. Een waardestroom is verantwoordelijk voor alles rondom de klantvraag. Van het eerste contactmoment tot en met de nazorg is de waardestroom leidend en daarmee van a tot z verantwoordelijk.
MDB was tot een jaar geleden opgebouwd uit verschillende afdelingen die ieder verantwoordelijk waren voor hun eigen stukje van het proces. Daardoor kon er ruis ontstaan bij de overdracht van de ene afdeling naar de andere interne afdeling. Door nu over alle ondersteunende afdelingen heen een waardestroom te plaatsen die leidend is, blijft het belang van de klant altijd geborgd. Dezelfde persoon die namelijk in het voortraject afspraken maakt, is ook verantwoordelijk voor de uitvoering, nazorg en financiële afhandeling. De drie waardestroom managers zijn:

Bouwplaatsvoorzieningen: Midhad Jakupovic, m.jakupovic@mdb.nl
Verticaal transport: Marchel van der Hoef, m.vanderhoef@mdb.nl
Steigers en Ondersteuningen: Leen van den Oever, l.vandenoever@mdb.nl

MDB heeft voor deze drie waardestromen gekozen naar aanleiding van een analyse van verschillende klantvragen en het moment waarop wij per project klantvragen ontvangen. Eens per week komen de drie waardestroom managers bij elkaar, samen met onze accountmanager Alex Mensink. In dit overleg wordt door MDB overkoepelend gekeken naar alle projecten die onderhanden zijn. Gestuurd wordt op deadlines, specifieke aandachtspunten of signalen die ontvangen zijn en overkoepelende vraagstukken die impact hebben op meerdere waardestromen.
 
Nu een jaar na implementatie zien wij intern binnen een MDB dat het doel van de organisatiewijziging steeds beter tot zijn recht komt. Uiteraard heeft MDB nog genoeg om te verbeteren. Schroom niet om verbeterpunten bij een collega van MDB aan te geven zodat wij die kunnen oppakken. Ons doel is om als organisatie en iedere dag een stukje te verbeteren in onze dienstverlening naar u als klant.
bekijk ons organisatieschema
Elektrische bouwbuggy's project Tennet Transformatorstation in Wijk aan Zee 
MDB heeft op het project Tennet Transformatorstation in Wijk aan Zee 4 stuks elektrische bouwbuggy’s aan Croonwolter&dros verhuurd. Het project kenmerkt zich door de enorme oppervlakte met grote loopafstanden. De buggy’s worden bestuurd door vaste chauffeurs en worden met name ingezet voor het personenvervoer en klein gereedschap. Er is gekozen voor zowel de 2-zits als de 4-zits uitvoering. De voertuigen worden elektrisch aangedreven en zijn in snelheid begrenst. Door de terreinbanden kunnen de buggy’s goed uit de voeten op puinbanen en afgetrilde zandbanen. Met de inzet van deze buggy’s wordt voorkomen dat standaard auto’s worden gebruikt en hebben daardoor een positief effect op de CO2 footprint. Lees hier het hele artikel op LinkedIn.
Energy Hub 
Regelmatig ontstaat de vraag, als gevolg van een beperkte levering vanuit het net, om een emissievrije oplossing. MDB heeft sinds kort een Energy Hub in het pakket. De stroom wordt door zonnepanelen en windwokkels opgewekt en opgeslagen in accu’s. Via een omvormer wordt de stroom omgezet naar 230V wisselspanning. Op het moment dat de accu’s volgeladen zijn, wordt er terug geleverd aan het net. Het accupakket heeft een standaard een capaciteit van 12 kWh en is uit te breiden. Via een app is het verbruik en levering van het systeem te volgen.
Veiligheid bij goederenlift
Vorig jaar heeft er bij een collega bouwbedrijf een incident voorgedaan, waarbij een medewerker van een platform is gevallen na het openen van een etagehek, terwijl de klep tussen de lift en de steiger nog niet was gedaald. MDB heeft daarop besloten dat alle uitstapplaatsen van de lift worden voorzien van een extra vergrendeling in combinatie met een sleutel.

Alle hekken van bestaande en nieuw uitgeleverde goederenliften van MDB zijn inmiddels voorzien van dit slot met de gebruiksaanwijzing "hoe veilig werken met een goederenlift". Daarnaast heeft MDB ook een visualisatie gemaakt over veilig werken met de goederenliften wat opgehangen kan worden in de schaftruimte om dit nogmaals onder de aandacht te brengen. 
bekijk hier het instructiebord "veilig werken op een bouwsteiger"
MDB blijft open deze zomer!
U kunt als klant van MDB ons de hele zomer gewoon bereiken. Wij gaan niet dicht tijdens de bouwvakvakantie. Dagelijks zijn wij van 7.00 tot 16.30 uur bereikbaar voor al uw materieelvragen.

MDB
Contact
TBI is een groep van ondernemingen in bouw, infra en techniek, die onze leefomgeving op een duurzame manier vernieuwt, inricht en onderhoudt.
 
volg ons op
t   in   f   i
Afmelden